Over Jan

Ik hou ervan om eerst de theorie van iets te begrijpen en vervolgens op gevoel de uitvoering met veel fysiek oefenen te gaan fine-tunen. Zo hebben kitesurfen, motorracen, schaatsen en hardlopen voor mij de aantrekkelijke overeenkomst dat ik eerst uitgedaagd wordt om verstandelijk de techniek te begrijpen en na oefening op gevoel, pas echt soepel en efficiënt hard kan gaan. De combinatie van inzicht, controle, ontspanning en gevoel, daar gaat het voor mij om. Deze spannende wisselwerking ervaar ik ook in het ademwerk.

.

Mijn technische studie aan de TU-Delft heeft me leren analyseren en oplossingsgericht te denken en in mijn werk als projectmanager in de bouw heb ik leren anticiperen op mijn omgeving. Waardevolle technieken. Op een bepaald moment beredeneerde ik echter teveel vanuit mijn hoofd en liep daarin vast. Ik bleef ronddraaien in dezelfde denkcirkels en kwam niet meer tot een intrinsieke oplossing. 

Op een retraite op Mallorca ben ik in contact gekomen met ademwerk. Door focus en aandacht op mijn eigen adem te leggen leerde ik een prachtige kwaliteit kennen van ‘in het hier en nu zijn’. Het lukte om op een ontspannen manier in mijn lichaam bij mijn gevoel te komen. Zo ontstond er weer ruimte in mijn hoofd en dienden de creatieve oplossingen zich aan. Deze samenwerking van denken, voelen, ademen en bewegen, in aktie komen, maakt dat ik het leven als veel ronder ervaar.

De adem brengt mij in contact met mezelf en via mezelf ben ik in staat om echt contact te maken met anderen. 

Ik ben gecertificeerd Transformational Breath® facilitator en ben daarnaast ook geïnteresseerd in andere ademtechnieken zoals bijvoorbeeld de Wim Hof Methode, Breatheology, Buteyko en het Oxygen Advantage programma ter bevordering van sportprestaties.

Jouw proces start met het bewust worden van je adem, dan bewust gaan ademen om vervolgens op basis van vertrouwen ipv controle dichter bij jezelf te komen en je adempatroon te verruimen.

Dit is behoorlijk hard werken maar voor een ieder met de nodige inzet en commitment heel goed te doen. Ik begeleid je iig graag op weg waarna je zelf verder op pad kunt.

Mail me je telefoonnummer dan neem ik contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven